Kako da pravilno koristite biljna ulja za negu kože

Ulja za lice i telo oduvek se smatraju dragocenim eliksirima lepote i blaženstva. Evo kako da ih pravilno koristite kako bi njihov efekat bio maksimalan.

Kako da pravilno koristite biljna ulja za negu kože

PRAVILNA UPOTREBA

Kada birate ulje koje ćete koristiti, najvažnije je da prvo odredite tip kože.

Za masnu ili mešovitu kožu najbolje je koristiti ulje lešnika, arganovo ulje, ulje jojobe. Za suvu kožu najpogodnije je bademovo ulje, kakao buter, ulje divlje ruze, ulje nara. Za osetljivu kožu idealno je ulje avokada.

Za negu kože postupak je sledeci. Operite lice proizvodom koji ne sadrži alkohol. Mekim peškirom posušite kožu tako da ostane malo vlažna. Važno je da umasirate ulje u još vlažnu kožu jer se ulje apsorbuje tek u kontaktu sa vodom i tako zadržava vlagu u koži.

Na dlan nakapajte prirodno ulje pa vašem izboru, svega nekoliko kapljica je dovoljno. Malim kružnim pokretima razmažite ulje po licu, sve do dekoltea, i dobro ga umasirajte. Pričekajte 5-10 minuta da se upije,a zatim papirnim ubrusom uklonite višak masnoće. Postupak ponavljajte ujutro i uveče pred spavanje.

Ulja za lice se ne upotrebljavaju samo za negu lica, već su i odlična za čišćenje kože. Ulja su pogodna za skidanje šminke. Za to je najbolje koristiti čisto kokosovo ulje. Pored toga ona čiste ostalu kožu od prljavštine i bakterija a ujedno doprinose da proizvodnja loja bude svedena na minimum. Ulja za lice se zbog toga nanose izdašno. Zatim treba sačekati minut do dva da ga koža upije. Toplom krpicom ukloniti sve tako da nema vidljivih ostataka.

Kombinacijom prirodnog biljnog ulja i kristal šećera dobićete odličan piling za kožu.

Neka ulja su pogodna za masažu lica, jer osim sto se pospešuje cirkulacija, ulja stvaraju barijeru i štite kožu od isušivanja.

Podeli na Facebook-u

ključne reči: ulja ulja za lice ulja za kozu prirodna ulja biljna ulja nega koze nega lica