Roleri za masažu lica od rozenkvarca ili žada

Korišćen jos u 7. veku u Kini, ovaj mali zeleni valjak, izrađen od poludragog kamena žada ili roze kvarca je potpuno zaludeo beauty svet. Saznajte da li su roleri za lice samo prolazni trend ili zaista imaju pozitivno dejstvo po našu kožu.

Roleri za masažu lica od rozenkvarca ili žada

Masažeri ili roleri za lice od žada ili rozenkvarca su poslednjih godina beauty must have. Da definitvno nije samo trend i da zaista roleri za lice imaju pozitivno dejstvo po našu kožu pokazala je nova naučna studija iz Japana. Naojuki Hajaši sa Instituta za tehnologiju u Tokiju objavio je svoj rad tokom kog je ispitivao kratkoročne i dugoročne efekte masaže rolerima. Rezultati su impresivni - nakon samo 5 minuta masaže, poboljšana je cirkulacija i do 25%, a efekti su se održali i više od 10 minuta. Na duže staze, potvrđena je bolja cirkulacija i vazodilatacija, odnosno širenje krvnih sudova pod dejstvom toplote.

Lifting masaža dovodi do bolje prokrvljenosti, ishrane kože nutritijentima, izbacivanje metaboličkog otpada iz tretirane regije, sto dalje doprinosi u regeneraciji kože i potkožnog tkiva. To sve vazi i za lice. Kada limfa dobije slobodan protok da ide kroz lice, imaćete čistiju, zdraviju kožu bez nakupljenih toksina i tečnosti. Opuštanje mišića, toniziranje kože, osećaj lakoće, ublažavanje bora na licu te smanjenje podbratka i vrećica oko očiju su prednosti limfne drenaže rolerima za lice.

Zašto bas žad i rozen kvarc

Žad je poludragi kamen za koji se smatralo da je simbol čistoće i harmonije, i da ujedno pomaže pročišćavanju organizma. Upija negativnu energiju, dok ujedno prirodno prenosi infracrvene zrake, koji pospešuju cirkulaciju krvi.

Rozenkvarc je vrsta poludragog kamenja svetloroze i roze boje. Smatra se da ublažava štetna zračenja. Bogat mineraloski sastav ovog poludragog kamena se vremenom apsorbuje u vašu kožu, peglajuci fine bore i davajući bolju elastičnost koži.

Iako je obično poznat kao valjak od žada ili rozenkvarca, može se praviti i od drugog kamenja poput ametista i obsidijana.

Kako izgledaju roleri za lice i kako ih koristimo

Roler za lice je mali, ali praktičan alat ima dve strane: sa jedne strane je veći valjak za čelo i obraze, a sa druge strane onaj manji, za predeo ispod očiju. Dvostrani masažeri sa žadom ili rozenkvarcom mogu imati jednu glatku stranu i jednu reljefnu (kombo roleri). U tom slučaju nakon temeljnog čišćenja vrši se masaža reljefnom stranom na suvoj koži. Nežnim, ali čvrstim pokretima od unutrašnjosti lica ka spolja stimulišemo mikrocirkulaciju i pripremamo kožu za hranjive preparate. Nakon mažase nanosimo serum/ulje u tankom sloju i nastavljamo masažu, sad sa glatkom stranom rolera, što garantuje maksimalno upijanje izabranih preparata.

Masaža se uvek započinje od ključne kosti, nastavlja se pokretima ka viličnoj kosti i bradi, zatim regiji gde su nos, usne i brada, i na kraju se završava sa okoloočnom regijom. Pokreti masiranja su uvek u smeri naviše i ka spolja (u pravcu kretanja limfe). Roler možete držati u frižideru za potpuni osećaj hlađenja i još bolji efekat smanjenja otečenosti.

Nemojte mešati rolere za masažu od žada, kvarca i drugih materijala, sa derma-rolerima. Derma-roleri na svojoj površini imaju minijaturne iglice koje prodiru kroz kožu i mnogo su agresivniji vid tretmana. Zato ove spravice zahtevaju pažljivo korišćenje i savet dermatologa.

Koja je razlika u odnosu na gua sha kamen?

Roleri od žada i gua sha kamen mogu biti napravljeni od istog materijala, kao što je žad ili kvarc. Oba proizvoda podstiču cirkulaciju u licu. Ipak, kod gua sha kamena koristi se jači pritisak, a tehniku upotrebe je potrebno usavršavati.

Primarna namena rolera od žada podsticanje cirkulacije i limfna drenaža, a gua sha kamen primarno se koristi za opuštanje i učvršćivanje facijalnih mišića.

Iako i valjak od žada može opustiti i učvrstiti mišiće, efekt je veći s gua sha kamenom zbog jačeg pritiska prilikom upotrebe. Više o gua sha kamenu možete saznati ovde.

Gde može da se kupi?

Puno korisnika nas je pitalo gde mogu da se nabave kvalitetni roleri od žada.

Istražili smo šta može da se nabavi kod nas i nažalost situacija nije baš sjajna. Naime, većina rolera sa kojima smo se susreli nije bila od pravog žada i rozenkvarca, već od veštačkih materijala kao sto su staklo ili plastika a ponekad i od nekog drugog kamena koji nikako ne može imati isti efekat kao žad ili rozenkvarc.

Najbolji roleri sa kojima smo se sreli su nabavljeni preko ovog oglasa (a na preporuku naše korisnice koja nam je pisala svoja iskustva) i zaista su fenomenalni, sa pravim žadom i rozenkvarcom. Poručili smo komplet sa kamenom za Gua Sha masažu i prezadovoljni smo. Probajte, zaista su za svaku preporuku!

Napomena: Sajt Beoherb nije odgovoran za spoljne linkove i proizvode na drugim sajtovima. Mi možemo dati naše mišljenje i preporuku ali nikako biti odgovorni za informacije i proizvode dobijene preko drugih sajtova.


Podeli na Facebook-u

ključne reči: roler za lice roler od žada roze kvarc roler masaza lica masazeri od zada masazer roler masazeri protiv bora limfna drenaza kombo roler valjak za lice jade roller srbija valjak za masazu lica valjak od žada jade roller