Ulja za masažu lica

Ulja za lice protiv bora imaju višestruki značaj. Poboljšavaju mikrocirkulaciju i omogućavaju maksimalnu ishranu ćelija kože, sprečavaju nastanak novih bora i daju kožu sjaj i elastičnost. Saznajte koja ulja su najbolja za masažu kože lica.

Ulja za masažu lica

Postoji celi niz biljnih ulja s raznim svojstvima koja mogu pomoći svim tipovima kože, bila ona suva, mešovita, masna ili osetljiva. Masaža lica je svakako blagotvorna, poboljšava cirkulaciju i ishranu kože, ali masaža uljima ima visestruku dobrobit za zdravlje i izgled kože. Koža će biti nahranjena, meka, odložićete pojavu starenja, a jedini uslov je da koristite organska ulja visokog kvaliteta: hladno ceđena, nerafinisana i bez hemijskih dodataka i konzervanasa.

Ako imate do 20 godina opredelite se za jojobu koje je veoma hidratantno i ima antibakterijsko svojstva. Do 40 godine najbolji izbor su ulje kajsije, pistaća i kamelije. A za zreliju kožu savetuje se upotreba onih koja podstiču regeneraciju ćelija kože. A to su ona od avokada, nara, noćurka i šipka. Jedno takvo ulje za masažu lica učiniće da izgledate i nekoliko godina mlađe.

Ulje ploda divlje ruže (ulje šipka) je ulje bogato vitaminom C i Omega 3 i 6 masnim kiselinama. Duboko prodire u kožu i intenzivno je hidrira, ublažava duboke bore i stimuliše stvaranje kolagena. Najčešće se koristi za negu zrele kože, jer je revitalizuje, regeneriše i podmlađuje.

Ulje badema je pogodno za sve tipove kože, lagano je, a brzo se i upija. Odlično i za njegu osetljive, suve i dečije kože. Omiljeno je ulje u kozmetici i kao bazno ulje u aromaterapiji.

Ulje jojobe je lagano ulje, bez boje i mirisa. Ovo ulje imitira sebum (prirodno ulje koje se izlučuje kroz naše pore) zbog sličnog sastava te prevari kožu kako ne bi izlučivala previše sebuma. Regulise pH i hidrira kožu što je preko potrebno masnoj koži i koži sklonoj aknama.

Biljno ulje ši putera za masažu koje sadrži trigliceride i linoleinsku kiselinu je savršen izbor za lice. Uz to što podstiče cirkulaciju ono stimuliše proizvodnju kolagena. Stoga ono ima i antiejdž efekat. Ulje noćurka, konoplje,nevena i kajsije imaju sličan efekat te se takođe preporučuju kada je u pitanju masaža lica protiv bora.

KAKO MASIRATI LICE ULJIMA

Prvi korak je temeljno čiščenje lica. Bilo bi dobro da u negu uvrstite i tonik. Stoga, napravite tople obloge od pamučnih krpa. Na taj način ćete proširiti pore, a koža će bolje upiti dragocene sastojke. Nanesite malu količinu ulja i blago ga utrljavajte u lice, nežnim pokretima prema gore. Nikako ne rastežite previše kožu.

Iako bogata antioksidantima, vitaminima i mineralima, osnovni način na koji ulja deluju jeste da sprečavaju gubitak vlage praveći barijeru na koži.

KOJA ULJA NISU DOBRA ZA LICE

Sledeća ulja nisu preporučljiva za negu kože lica jer su komedogena, odnosno začepljuju pore: kokosovo ulje i maslinovo ulje. Odlicna su za negu tela i kose, ali nikako ih ne nanosite na lice, pogotovo ako ste skloni aknama.

Podeli na Facebook-u

ključne reči: najbolje ulje za lice masaža lica masaža uljima ulja za masažu etarska ulja biljna ulja eterična ulja