Sapun od kozijeg mleka

Sapuni od kozjeg mleka nisu obični sapuni za lice! Oni bezbedno čiste lice i telo ali su i lekoviti za kožu, jer će učiniti da ona postane i ostane lepa, zdrava i hidrirana. Predstavićemo vam neke od prednosti sapuna od kozjeg mleka i odmah ćete želeti da ga isprobate.

Sapun od kozijeg mleka

Sapuni bazirani na vodi koriste hemikalije koje čiste lice na grub način i isušuju kožu. Mnogi komercijalni sapuni i sredstva za čišćenje, pa čak i neki domaći sapuni, sadrže GMO proizvode kao što su sojino ili kukuruzno ulje, ulje kanole ili modifikovano ulje uljane repice. Ako vaš sapun ne sadrži GMO ulje, postoji zaista dobra šansa da ima još jedan sastojak među sapunima i sredstvima za čišćenje: natrijum lauril sulfat. Ovaj sastojak pomaže sapunu da stvori sjajnu penu, ali i kožu cisti od njenih prirodnih ulja, ostavljajući je suvom i iritiranom. Ako je vaša koža nakon pranja zategnuta, suha i svrbi, onda je za to kriv natrijum lauril sulfat.

Jedan od najpopularnijih prirodnih kozmetičkih proizvoda koje mnoge žene danas koriste je sapun od kozijeg mleka. Zbog čega se sapun od kozijeg mleka razlikuje od običnog sapuna? Sapun od kozijeg mleka razlikuje se od ostalih sapuna jer se kozije mleko razlikuje od drugog mleka. Kozije mleko je jedino mleko koje sadrži kapricolni triglicerid, koji pomaže da se koža hidrira i doprinosi mekoći samog sapuna. Kozije mleko sadrži preko 50 hranljivih materija, minerala, kiselina i enzima koji služe za negu i revitalizaciju dehidrirane kože. Zbog većeg sadržaja selena i enzima glutation peroksidaze, koji vezuju slobodne radikale, kozije mleko ima ulogu u prevenciji karcinoma.

Najbolji sapun od kozijeg mleka je onaj koji sadrži najviše tri sastojka:

-Kozje mleko

-hranjiva ulja (kokosovo ulje ili maslinovo ulje)

-eterična ulja (za mirise ili zdravstvene prednosti)

Prednosti sapuna od kozijeg mleka su mnogobrojne:

1. Dobro čisti vašu kožu

Kozji blagi sapun ne sadrži štetne hemijske sastojke. Pomaže u čišćenju kože i uklanja nečistoću. Kozje mleko je bogato alfa hidroksilnim kiselinama koje nezno, ali temeljno ciste kozu i uklanjaju mrtve celije. Prednost kozijeg mleka je sto brzo i lako prodire kroz povrsinski sloj koze pa redovnom upotrebom poboljsava njeno zdravlje i izgled.

2. Čuva kožu mekom i hidriranom

Enzimi, masne kiseline i glicerin, kojima kozije mleko obiluje, deluju kao prirodna krema i odmah se apsorbuju u kožu, čineći je mekom, glatkom i elastičnom na duži vremenski period.

3. Sprečava prerano starenje

Budući da je bogat antioksidansima, kao što su vitamin A i vitamin C, sapun od kozijeg mleka sprečava starenje kože i pojavu bora. Kozije mleko je bogato vitaminima (A,B6,B12,C,D,E) i mineralima (cink,bakar, selen) koji hrane dubinske slojeve koze.

4. Pomaže u sprečavanju akni

Prema mišljenju stručnjaka, sapun od kozjeg mleka je sposoban da pruži jaku konkurenciju bilo kojem anti-bakterijskom sapunu dostupnom na tržištu, posebno kada je u pitanju lečenje akni i fleka na koži. Proteini mleka prisutni u sapunu od kozijeg mleka poseduju neverovatna antimikrobna svojstva, koja pomažu u sprečavanju rasta bakterija koje izazivaju akne i pomažu u uništavanju već nastalih.

5. Sprečava iritaciju i upalu kože

Redovna upotreba sapuna od kozjeg mleka pomaže u sprečavanju upale i iritacije kože, zahvaljujući masnim molekulima koji su prisutni u njemu. Sapun od kozjeg mleka se takođe može koristiti za lečenje kože, kao što su ekcem i psorijaza.

6. Zaštitite kožu od raka

Sapun od kozjeg mleka sadrži mnogo selena, što su naučnici dokazali, može zaštititi našu kožu od štetnog ultraljubičastog zračenja, sprečavajući rak kože.

Podeli na Facebook-u

ključne reči: sapun od kozijeg mleka prirodni sapuni čisćenje lica sapuni za lice domaći sapuni domaći sapun prodaja