Crna maska za lice

Maske za lice sa aktivnim ugljem nisu više tajna velikih kozmetickih kuca! Možete ih kupiti u bilo kojoj apoteci ili drogeriji, ili je napraviti sami. Bilo da imate višak sebuma i mitisere ili vam je potreban hitan detoks i podmlađivanje, crna maska za lice jedan od „must have“ proizvoda za vašu kožu.

Crna maska za lice

Aktivni ugalj je skoro magični agens pa je tako našao svoju primenu i u nezi lica. Aktivni ugalj za lice se koristi za čišćenje i detoksifikaciju lica. Kozmetički proizvodi sa dodatim bambusovim ugljem poput magneta izvlače nečistoće, toksine i višak masnoce i uklanjaju ih sa kože. Maska za lice sa aktivnim ugljem ili tzv. crna maska, odličan je način da se postigne čista, blistava i sveža koža. Idealna je za uklanjanje mitisera i dubinsko čišćenje pora, nežno uklanja mrtve ćelije kože, izvlači toksine i upija višak sebuma.

Jednostavnu masku za lice sa aktivnim ugljem mozete lako i sami napraviti. Potrebni sastojci:

- aktivni ugalj u prahu (pola kapsule),

- ružina vodica ili obična voda,

- aloja vera gel – jedna puna supena kašika,

- 2-3 kapi etarskog ulja čajnog drveta,

- par zrna morske soli.

Umešajte sve nabrojane sastojke u staklenoj posudi dok ne dobijete crnu glatku pastu.

Pre nanošenja maske očistite lice i naparite ga kako bi se pore što više otvorile, zatim nanesite masku u tankom sloju izbegavajući predeo oko očiju. Ostavite masku da se potpuno osuši (oko 20 minuta), a zatim je isparite mlakom vodom. Koristite je 1 do 2 puta nedeljno.

Mozete praviti razne varijacije crne maske, osnova je prah aktivnog uglja i voda kako bi se napravila pasta koju možete lako naneti na lice. Ostale sastojke odredite prema tipu kože (zelena glina, biljna ulja i puteri, ekstrakti i blagotvorne biljne vodice).

Upozorenje: crna maska alergije može izazvati isto i kao svaki drugi kozmetički proizvod. Ukoliko ste osetljivi na neki sastojak iz maske može se javiti crvenilo, osip i svrab.

Podeli na Facebook-u

ključne reči: medicinski aktivni ugalj maske za lice crna maska za lice aktivni ugalj nega lica prirodna kozmetika detoks maska