Zogan masaža lica

Opustena koža lica, bore i obraščići koji vise...tu je japansko čudo, Zogan masaža lica! Kažu da ova masaža može da pomogne da izgledate mlađe i nekoliko godina.

Zogan masaža lica

Zogan masaža je japanska metoda masiranja lica. Zogan masažu svetu je približila japanska kozmetičarka Jukuki Tanaka, pa se ona često zove i Tanaka masaža.

Ova japanska masaža lica pomoći će vam da se rešite bora, podočnjaka i naduvenosti, pa čak i podbratka. Odlicna stvar za podmladjivanje lica koju mozete samin lako nauciti i primenjivati. Zogan masaža treba da traje 5-7 minuta, imate mnogo tutorijala na internetu i ako je pravilno radite svakog dana iznenadićete se njenim efektima.

Priprema lica za masažu

Prvi i najneophodniji korak je da temeljno očistite lice. Nanesite ulje za lice, koje odgovara vasem tipu kože. Uloga ulja je da podmazuje vaše pokrete, pa masaža lica protiv bora neće biti neprijatna kao kad biste prelazili prstima po suvoj koži. Osim toga, uljem za lice hranite vašu kožu mineralima i vitaminima. Jukoko Tanaka preporučuje pamukovo ulje za sve tipove kože. Ukoliko ne možete da ga nađete, odlično će poslužiti i bademovo ulje ili neka masnija krema za lice.

Video uputstvo za Zogan masazu:

Podeli na Facebook-u

ključne reči: zogan masaža lica japanska masaža lica masaža lica tanaka tanaka zogan face massage masaža protiv bora na licu podmladjivanje lica