Soda bikarbona za lepšu kosu

Ono što možda niste znali o sodi bikarboni je to da se ona uklanja nečistoće i čisti kosu bolje od mnogih skupocenih proizvoda za kosu na tržištu.

Soda bikarbona za lepšu kosu

Istrazivanja pokazuju da svaka treća osoba pati zbog beživotne kose. Većina se žali na suve krajeve, perut i masno teme. Dobra vest je da soda bikarbona može da reši ove probleme ili da ih bar ublaži.

Blogerka Sonet Lobert napravila je šampon koji je, kako je rekla, eliminisao njeno dugogodišnje nezadovoljstvo. Od kada ga koristi, kosa joj je blistava, zdrava i dubinski pročišćena. Zato je podelila svoj recept kako bi pomogla ljudima sa ovim problemima.

Soda bikarbona se pomeša sa vodom u odnosu 1:3. Dobijena smesa se nanese na suve ili mokre vlasi od korena prema krajevima i ostavi tri minuta da odstoji. Ispere se vodom, a onda mešavinom jabukovog sirćeta i vode u razmeri 1:4. Da bi se neutralisao miris, u smesu se doda nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, ruzmarina ili mente. Na kraju se ispere kratkim mlazom hladne vode.

Postoji i druga efikasna varijanta. Dodajte jednu kasicicu sode bikarbone u svoj šampon, zatim šamponirajte kosu dva puta i isperite. Ponovite to jednom mesečno kako bi uklonili sve nečistoće i ostatke proizvoda s kose.

Ako želite sodu bikarbonu iskoristiti kao “šampon za suvo pranje”, primenite 2 kasicice sode na suvu kosu, a zatim četkom ili češljem ravnomerno rasporedite. Soda bikarbona sa suvo pranje kose se ne sme koristiti prečesto jer može doći do lomljenja i pucanja kose.

Soda bikarbona može poslužiti i za čišćenje vaše četke. Odaberite posudu u kojoj možete potopiti četku. Potom u tu posudu sipajte vodu i nekoliko kasicica sobe bikarbone, potopite četku i pustite da odstoji neko vreme, a zatim je isperite čistom vodom i osušite.

Upozorenje: soda bikarbona je visoko alkalni proizvod te može izazvati pucanje kose, pa je najbolje posle tretmana primeniti malo jabukovog sirceta na kosi, a potom kosu dobro isprati. Jabukovo sirce pre korištenja razredite sa vodom.

Sodu bikarbonu i jabukovo sirce nije potrebno koristiti više od jednom mesečno jer prekomerno korištenje može dovesti do suve i ispucale kose.

Podeli na Facebook-u

ključne reči: nega kose soda bikarbona prirodni preparati za kosu masna kosa suvo pranje kose