Akne i aloe vera

Ako patite od akni i ožiljaka koje ostavljaju ova čarobna lekovita biljka je stvorena za Vas.

Akne i aloe vera

Aloe vera je drevna afrička biljka jedna od najpopularnijih biljaka zbog lekovitih svojstava i široke primene u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji.

Aloja vera gel sadrži preko 200 aktivnih stvari kao što su aminokiseline, enzimi, lignini, steroli, saponini, vitamini i minerali. Još uvek postoje neki sastojci u aloe veri koji su do danas nepoznati.

Aloe vera ima protivupalna, antibakterijska i antioksidativna svojstva. Koristi se vekovima za čišćenje rana, ubijanje bolova i zaceljivanje opekotina. Vrlo mali broj ljudi je alergičan na nju.Ova lekovita biljka sa svojim antimikrobnim svojstvima fantastično čisti lice od svih nečistoća. Posebno je pogodna za osobe sa osetljivom kožom jer ima nežnu strukturu koja ne oštećuje kožu.

Poseduje antibakterijska svojstva i antimikrobna svojstva koja štite kožu od bakterija. One su uzročnici mnogih upala a dovode i do pojava akni i raznih infekcija na koži.Smanjuje pore i time pomaže da dođe do nagomilavanja sebuma, prljavštine i mikroba.

Vise o sastavu i upotrebi Aloe Vere mozete saznati ovde.

Kako aloa vera pomaže kod akni

* Aloe vera za lice i akne, kada se redovno nanosi, poboljšava sintezu kolagena.

* Poseduje antibakterijska i antiinflamatorna svojstva koja sprečavaju bakterije da zapuše pore.

* Apsorbuje višak ulja sa kože lica i na taj način sprečava zatvaranje pora. To je posebno važno kod stvaranja akni.

* Aloja sadrži supstance koja smanjuju zapaljenja, iritaciju i crvenilo izazvano bubuljicama.

* Odličan je antioksidant i poseduje veliku količinu cinka kao i vitamina C i E.

* Bogata je fermentima poput katehina, karotenoida i flavonoida, zatim ugljenim hidratima i aminokiselinama

* Fantastičan je čistač lica i uklanja mrtve ćelije i praljavštinu.

* Stimuliše rast ćelija i ima sposobnost da smanji ožiljke od akni

Aloa vera sa medom za tretiranje akni

Med sadrži antiinflamatorne i antiseptičke osobine. Osim toga, sadrži minerale, antioksidante i vitamine koji pomažu koži. Odličan je prirodni sastojak za vlaženje kože. U kombinaciji sa aloe verom daju efikasan tretman u borbi protiv akni i ožiljaka koji mogu nastati.

Prvi način:

Jednu kašiku aloja gela pomešajte sa jednom kašikom meda. Nanesite na sva mesta ugrožena bubuljicama i aknama. Ostavite na licu oko 20 minuta. Operite masku mlakom vodom i utapkajte peškirom lagano kožu kako biste pokupili vodu. Neka se prirodno prosuši a zatim stavite neki od prirodnih ovlaživača koji ne sadrži ulje. U ovu masku možete, po želji, dodati ½ kašikice ružine vode ili prstohvat turmerika za bolje efekte.

Drugi način:

Uberite svež list aloe vere i pokuvajte ga u vodi na umerenoj temperaturi oko 5 – 7 minuta. Izdrobite taj kuvani list i dodajte jednu kafenu kašiku meda. Sastojke dobro izmešajte kako bi se sjedinili a zatim ih nanesite na lice.

Masirajte nanesenu masku oko 3 – 5 minuta, vrhovima prstiju, a zatim ostavite na licu 20 – 30 minuta. Umijte se mlakom vodom kako biste skinuli ostatke maske a zatim lice isprskajte hladnom vodom.

Pre nanošenja maski, pilinga koža lica mora biti čista.

Tonik za čišenje lica sa aloja verom

Ova tečnost pomaže pri uklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože, viška ulja i drugih nečistoća. Takođe pomažu kod ublažavanja opekotina od Sunca, smanjuje crvenilo i smiruje upale nastale od akni.

Recept za aloa vera tonik:

Prokuvajte jednu šolju od 2 dcl vode pa je sklonite sa strane. U nju potopite 2 filter vrećice zelenog čaja i ostavite 5 minuta. Dodajte jednu kašiku sveže ceđenog gela aloe vere i dobro izmešajte. Napravljenu tečnost sipajte u posudu sa prskalicom.

Kad se umijete i očistite lice nanesite sprej. Pamučnim puferom pređite preko naprskanih delova. Primetićete da se još nečistoća zadržalo na puferu. Tonik za čišćenje lica možete koristiti svakodnevno. Čuvajte ga u frižideru 10 dana.

U ovako napravljenu smesu dodajte po želji malo ružine vodice, kašičicu soli i sveže ceđenog soka od limuna. Ovi sastojci će samo pojačati delotvornost.

Izvor : SvePrirodno.

Podeli na Facebook-u

ključne reči: aloe vera lekovite biljke aloe vera gel aloe vera sok aloe vera sastav oziljci akne akne lecenje