Maska za kosu od luka

Ako ste zabrinuti zbog gustine i jačine kose ili ste primetili da je ima sve manje, napravite masku od crnog luka. Pakovanje od crnog luka čini čuda za zdravlje i brzi rast kose. Pitate se zašto je luk toliko dobar za kosu? Saznajte zašto i kako da iskoristite njegova magična svojstva.

Maska za kosu od luka

Pored velike i bogate ponude najraznolkijih kozmetičkih proizvoda, naposletku se uvek okrenemo prirodnim sredstvima i to onima iz sopstvene kuhinje!

Luk je bogat sumporom koji je među ostalim poznat kao mineral lepote. Iako je kopriva kod nas najpoznatije prirodno sredstvo za negu slabe kose i problematičnog temena, maska od luka ima mnoge prednosti jer sumpor podstiče proizvodnju kolagena i keratina, proteina koji su veoma važni za izgradnju zdravih noktiju i kose.

Nažalost, zbog današnje konzumacije industrijski procesuirane hrane, proizvodnje voća i povrća na tlu osiromašenom mineralima, većini nas u ishrani pa time i u organizmu hronično nedostaje ovog važnog minerala.

PRIPREMA MASKI ZA KOSU OD LUKA

Sok od crnog luka

Potrebno je oguliti luk, narezati na četiri komada i izmiksati u blenderu ili obraditi u sokovniku. Sok od luka procedi kroz gazu ili neku drugu pamučnu krpicu pa naneti na vlasište i prstima nežno, kružnim pokretima, umasirajte u kožu glave. Masku je najbolje držati sat vremena i isprati blagim šamponom.

Crni luk i kokosovo ulje

Kombinacija soka od luka i ulja ubrzava rast kose i hrani kosu, te poboljšava njen kvalitet. Pomešajte malo soka od luka sa kokosovim uljem i umasirajte u skalp i kosu. Zamotajte kosu u peškir i ostavite mešavinu na pola sata.

Crni luk i pivo

Iseckajte luk (možete napraviti i sok od njega) i pomešajte ga sa pivom. Ovo je odlično za brži rast kose. Za bolje rezultate koristite ovu masku dva puta dnevno.

Crni luk i med

Jedan od najefikasnijih domaćih recepata za rast kose. Sitno iseckajte ili izgnječite luk i dodajte vrlo malo meda, možda pola kašičice. Nanesite masku na kosu i ostavite je da deluje sat vremena. Dobro isperite.

Crni luk i rum

Potopite luk u čaši ruma i ostavite ga preko noći. Sledećeg jutra iskoristite tečnost kako biste izmasirali skalp i kosu. To će poboljšati kvalitet kose i ubrzati rast kose.

Crni luk i limun

Ova kombinacija je najbolji domaći tretman protiv peruti i takođe ubrzava rast kose. Sok od limuna je poznat po svojoj sposobnosti da spreči gubitak kose.

Crni luk i jogurt

Sitno iseckajte luk i dodajte kašiku jogurta. Nanesite masku na skalp i kosu i dobro umasirajte. Ostavite da deluje 45 minuta i zatim dobro isperite koristeći svoj šampon za kosu.

Izvor: Elle.rs,

Webtribune.rs

Podeli na Facebook-u

ključne reči: maska za kosu nega kose maska od crnog luka rast kose prirodna maska za kosu crni luk sumpor