Gua sha masaža lica - masaža pomoću kristalnih pločica

Upoznajte drevnu kinesku tehniku masaže lica Gua Sha uz pomoć kamena od žada ili rozenkvarca, koja je dostupna svima i daje neverovatne rezultate.

Gua sha masaža lica - masaža pomoću kristalnih pločica

Poznata u Kini već hiljadama godina, gua sha masaža koristi se kao način za poboljšanje cirkulacije krvi, čišćenje limfnog sistema i kože lica od toksina, opuštanje mišićne tenzije i smanjenja otoka. Složenije oblike masaže koji uključuju poznavanje akupunkturnih tačaka neophodno je da izvode lica koja su prošla specijalnu obuku za gua sha masažu. Tada su benefiti gua sha masaže mnogostruki, jer posredno "masiramo" i srce, bubrege, creva, matericu i ostale unutrašnje organe čije se akupunkturne tačke nalaze na licu. Time koristite sveobuhvatnu terapijsku moć ove tehnike za masažu lica.

Ukoliko niste u mogućnosti da posećujete salone za masažu, možete uz pomoć specijalnih spravica i sami primenjivati vrlo efektne tehnike masaže lica.

Glatki, pljosnati kamen u pastelno ružičastoj i zelenoj boji dizajniran je za delikatnu verziju Gua Sha masaže koju možete i sami sprovoditi kod kuce.

Možda se pitate kako se gua sha pločica razlikuje od rolera od žada/rozenkvarca - samo se odlično dopunjuju. Ako koristite pločice od žada ili rozenkvarca

možete da se igrate sa ivicama, uglovima, da masirate lice smerovima i brzinama na više načina nego sa valjkom. Najbolji rezultati se dobijaju kombinovanjem masaže rolerima za lice i masaže kamenom. Roleri od žada/rozenkvarca su efikasniji u podsticanju mikrocirkulacije krvotoka dok masaža kamenjem efikasnije opušta mišićnu napetost i poboljšava proces razmene materija sasvim prirodnim putem.

Kombinovanjem ova dva drevna alata za masažu lica dobijate efekte koji zaista nisu zanemarljivi. Smanjuju se edemi i crvenilo, koža se samostalno obnavlja, podstiče se proizvodnja kolagena i elastina, smanjuju se bore i poboljšava kontura lica, vrata i brade.

Koliko god gua sha čini dobro za kožu ako je primenjujete posle budjenja (posvetljuje, tonira i smanjuje otoke, ispravlja nabore, daje sjaj), odlična je i kao noćni ritual koji uključuje ulje za lice. Pokreće se blokirana ČI energija, koja se može sakupljati nakon stresnog dana. Ovde možete saznati više o tome koje ulje za lice odgovara vašem tipu kože.

Gde se može kupiti Gua Sha kamen?

Gua Sha kamenje varira u izgledu, veličini i sastavu, ali uvek imaju karakteristične zaobljene rubove. Preporučuje se da odaberete onaj kamen koji udoban za držanje, hladan na dodir i izrađen od poludragog kamenja kao što su žad, kvarc ili ametist. Danas se mogu pronaći i plastični alati za Gua Sha masažu lica kakvi su najčešće dostupni putem interneta od različitih dobavljača. Cena kamena za Gua Sha masažu lica varira zavisno od materijala, veličine i proizvođaču, ali jedno je sigurno oni jeftiniji su sigurno izrađeni od stakla ili plastike!

Kod nas postoji nekoliko distributera preko kojih možete nabaviti Gua Sha kamen za masažu lica, testirali smo mnoge, ali najotporniji i najoriginalniji smo izdvojili. Kamen je od pravog rozenkvarca, hladan na dodir i vrlo zgodan za držanje.

Ovde možete kupiti kvalitetan roler za masažu lica od roze kvarca ili pločicu za gua sha masažu, a za set se dobija popust.

Podeli na Facebook-u

ključne reči: masaža lica gua sha masažer gua-sha gua sha masaža plocice od žada masaža kamenom gua sha kamen face lifting prirodno podmaldjivanje kvarc žad masažeri